Saturday, August 20, 2011

Mungkinkah ini yang terakhir??

Assalamu'alaikum...

Entri kedua hari ini... Sepatutnya, entri bertajuk di atas ditulis lama dahulu.. Haha..
Tapi, akibat kemalasan dan kesibukan yang melanda, entri ditangguh..
Well, ini adalah kisah peribadi.. Haha.. Ada ke patut, cerita hal peribadi kat blog.. (Macam tak pernah je..) 

Okeh... Kisah mengenai dua orang sahabat cik Wardah... Yang mana satu ek?? Erm... Entri ni macam nak emosi jep.. Tengah-tengah cik Wardah ni tengah dilanda musibah hati, mereka pula dilanda musibah lain.. Lalu, tanpa tersedar, cik Wardah juga seolah-olah 'terheret' dalam musibah tersebut..

Haaa.. Bukan terheret apa.. Cuma diminta beri pandangan, kekuatan & semangat je.. Haha.. Bayangkanlah orang yang tengah down, moody lagi demotivated, tiba-tiba je orang datang mintak pandangan bagai.. Huhuhu~ Kalau anda semua, macam mana?? Mesti rasa haru jugak kaan?? ^__^
Tapi, bagi cik Wardah, itu semua cara Allah menghadiahkan kekuatan & keinsafan dalam hati ni.. Cewaaah!! Poyo~ Haha.. Tak tahu ke?? Cik Wardah ni dalam entri je ala-ala sopan-santun lagi budiman.. Huhu.. Ada seorang kawan cik Wardah, dia boleh la pulak cakap cik Wardah ni gila-gila.. Haha.. Pestaim dengar 'pujian' tu dari beliau.. Kehkehkeh... 

Okeh-okeh, berbalik kepada kisah Cik-Cik Sahabat tadi.. Moh le cik Wardah tunjuk sket wajah mereka...

Korang pernah tengok tak mereka di mana-mana?? ^_^
Sepanjang cik Wardah kenal mereka ni, mereka adalah orang-orang yang hebat.. Hebat dari segi apa??
Haaa.. Dari segi ilmunya, dari segi kecekalannya, dari segi sosialnya.. Malah, mereka adalah hebat walau di mana-mana juga mereka berada..! ^_^

Apa lagi yang cik Wardah nak sebut eh? Oh ye... Mengenai 'musibah' mereka dalam membuat pilihan..
Oh~ Pilihan apa?? Nantikan September nanti!! Insya Allah.. Huhu~

Waaa~ Kak Elly & Nonie, tak tahu nak kabo cam mana... Kome berdua memang deserve it.. Please, just go for it my dearests~ Please, just go! Rayuan & paksaan dari sahabat ni... HikHik..

Andai pertemuan hari tu yang terakhir untuk kita, biar Allah temukan kita di syurga-Nya nanti, insya Allah..
Andai pertemuan hari tu yang terakhir untuk kita, biar ia terus tersemat di hati & sanubari kita...
Segala yang berlaku hari tu, walaupun dalam keadaan yg ad-hoc, still, we spent a very precious time together.. Rite?? ^_^

Just remember one thing.. Allah is up there, and always listening to us.. Never leave us alone... Kan?? 

Walauapapon pandangan orang, kita yang melaluinya je yang faham.. Dan saya memahami perjalanan anda berdua untuk sampai ke tahap ini.. Jadi, jangan lepaskan peluang ni..

Walaupon suatu hari nanti, anda berdua 'HARUS' mendelete no phone saya dari phonebook anda berdua, ya, saya akur... Dan akan terus menyokong & mendoakan anda berdua, insya Allah... Selagi hayat dikandung badan.. Insya Allah...

Dan suatu hari nanti, saya akan berkata kepada anak-anak saya, (wah~ anak-anak tu.. Haha): "Huma sodiqatani fil ja'mi'ah fil madhi...(ececeh.. cakap Arab lak tu ngan 'anak-anak'.. Haha~)"

YUPS!! They are my frens; yesterday, today, tomorrow, & always, insya Allah..

GUD LUCK DEARESTS.. Semoga perjalanan & perjuangan kalian dirahmati, diberkati & dipayungi Rahmat & Rahim Allah selalu.. Amiin.. Amiin.. Istajib du'aie haza ya Rabb.. Amiin... :')

Kalian anugerah Allah terhebat untuk diri saya.. Insya Allah, segalanya terlekat di sudur (dada) ini... Insya Allah.... 

p/s: Nak tahu kat mana boleh tengok diorang nih?? Haaa~ Bukak TV Al-Hijrah, channel 114 kat Astro yee... Setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad, jam 8.30 pagi.. Tengok okeyh!! In fact, boleh tengok seawal jam 7.00 pagi lagi untuk siri-siri yang lain.. Sama-sama kita tingkatkan ilmu, insya Allah.. :)

4 comments:

::Cik Pija:: said...

ooo patutlah penah tgk. madrasah alhijrah kan? ^_^ familiar sgt :P

Cik Aqilah Wardah said...

hekhek.. cik Pijaa~ mereka ni pon makhluk2 di uia jugak...

jadi tak heran kalo mereka familiar..

huhu~ ye2, madrasah al-hijrah.. ^_^

mereka hebat! :)

tukang kebun solehah..=) said...

sob3..terharu bangat sama kamoo dik..inshaAllah kak elly will do the best for the sake of HIM <3 btw, xkan lah sampai nk delete no phone adik kot, tak glemer pown, takat buat kejo xlogic tu je n_n ekeke..kalo tuka no.pown masih ade fb kn?msh boleh jejak2 don gitu..except kalo kamoo pindah ke bandung, or mane tempatnya sih?hikhik..sedihh, mmg sedihh bangat..tp alhamdulillah Allah dgr doa kak elly, dia kirim noni tibe2 kan? rase xdelah sorg2 sgt kn..& lebih mengejutkan dia kirim plak sorg lg junior kak elly dik! dak tu xtahu lg..noni xknal dia pown..hu, penuh ngn junior2 ku di sana nnt ;) tapi xpela, shbt2 bukan saingan tp penguat hidup nih..sprt kamoo, kamoo penguat hidup kak elly n_n syukran atas sokongan & doanye dik..saya sayang kamoo <3 mmuah !!
alamak pjgnye, cam nk buat entry baru daa nih, sorry~~ hee

shazni hj muda said...

Ya Allah Ya Rabbi Ya Alameen...
indahnya rencana Allah..
indahnya kasih sayang-Mu...
indah setiap pertemuan itu,,,
bertemu dan berpisah kerana Allah..ukhuwwah yg terpateri sbg satu jaminan....
entri mu kali neh btol2 memangkin seluruh cecair mata untuk merembes kluar...sngguh...x ramai yg benar2 memahami isi hati kami ketika ini...thanksss dearie... mu pon sgt HEBAT...dan anugrah TERINDAH yg aku pnah miliki....moga jasih syg kite utuh hingga je akhir kalam..
---x de reason ntok dlete no ko...coz...dh ade dlm sudur...keke--
syg ko takbertepi... :)

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here