Friday, October 14, 2011

Bila Rindu......

 Kembali ke institusi pengajian bermakna kembali juga ke waktu sibuk.. Waktu di mana saat-saat diisi dengan pelbagai aktiviti... 

Kebetulan, semalam bersamaan dengan Khamis, 13 Oktober 2011, ada kuiz Statistik.. Malangnya, malam sebelumnya, akibat sakit yang tidak tertahan, cik Wardah melayari mimpi agak awal, seawal jam 8.30 malam.. Alhamdulillah, terjaga jam 3 pagi.. Kesempatan tak dilepaskan untuk memulakan persediaan untuk kuiz.. 

Hamdan lillah sekali lagi... Bila Allah menggerakkan hati untuk membuka laptop bagi melayari internet... Dan, setelah berkira-kira perbezaan waktu Malaysia-Mesir, cik Wardah berkesempatan juga untuk berbual dengan seorang sahabat melalui Yahoo Messenger! 

Sarah Farhana.. ^_^
Tak disangka-sangka.. Kehadiran cik Wardah di alam maya turut dinantikan oleh beliau... Perbualan dimulakan dengan bertanya khabar... Okeyh, rasa pelik plak bahasa skema sangat nih.. Hehehe...

Tak ada maknanya lah nak skema-skema sangat... Orang tau dah cam mana cik Wardah ni.. Kalau bab mengarut, bab melalut, memang expert!! ^_ ^

Saat teguran dibalas oleh insan di sana, perasaan happy sangat!! Setelah lama memencilkan diri, Alhamdulillah, tak sia-sia rasanya dapat online pagi tu... 

Ada sesuatu yang ingin dikongsi bersama.. Baik dari cik Wardah sendiri, mahupun cik Sarah.. Biar apa yang dikongsikan menjadi rahsia... Namun, di pagi itu menyaksikan peristiwa pertumpahan air mata...

Terasa kerinduan membuak-buak... Rindu pada seorang sahabat yang jauh di mata.. Tetapi, cinta dan kasih tidak akan pernah terbatas oleh jarak... Bila ada rasa tak senang hati, bila ada rasa lemah, bila ada rasa memerlukan, insan pertama yang terlintas adalah beliau.. 

Air mata yang tumpah pagi tu seolah-olah melahirkan sepuluh juta rasa hati yang lama tersimpan... Seribu juta perasaan yang terpendam.. Walau tak semua yang terluahkan, sedikit sebanyak ia membantu... Membantu melegakan sedikit hati yang gusar dan gelisah.... Alhamdulillah... 

Sara, Dila & Anies
Thanx Sarah.. Untuk waktu-waktu bersama.... Terutama pagi tu... Rasa kan nak jumpa?? Menangis sama-sama... Waktu taip entri ni pon, meleleh-leleh air mata.. Banyak nak cite... Banyak nak cakap... Kalaulah tiket kapal terbang tu murah je, memang sanggup jugak la nak naik flight selalu.. Hehe..

Apapon, jaga diri, jaga hati, jaga iman... Belajar rajin-rajin... Makan banyak-banyak... (Ada orang cakap, aku dah kurus~ Jels tak? Jeles tak? ) Doa banyak-banyak jugak... Sila sebut nama saya penuh-penuh.. Hehehe

Jumpa lagi after 10 months ye... Insya Allah... As for myself, jangan bimbang... Insya Allah, ada yang sentiasa jaga.. Yang tak pernah jemu menjaga.. Yang tak pernah abai untuk 'melihat' & 'mendengar'.. :)

p/s: Untuk dia yang tak pernah lelah mendengar segala keluhan karut dari cik Wardah, thanx for everything.. Hamdan lillah... 

Oh hati.. You are strong enough to bear.. Please note that dear... 

3 comments:

azam said...

:)

kenalan biasa dinanti.....

FasiHaH SupiaN said...

hmmm....

Ain Zulaikha said...

cik wrdah rindu saya tak? hehehhe

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here