Sunday, July 22, 2012

Bulan Maghfirah, Bulan BarakahDah 2 Ramadhan.. Rasanya belum terlambat lagi untuk cik Wardah ucapkan Selamat Berpuasa kan..??
Alhamdulillah, masih merasa kita kemeriahan Ramadhan kali ni... Tapi, jangan beriya-iya sangat untuk meriah dengan Bazar Ramadhan atau main mercun ya...

Rebut peluang untuk istiqamah solat di awal waktu, istiqamah untuk perbanyakkan membaca al-Quran, istiqamah soalat terawih, juga istiqamah untuk berjaga malam... Oh ya!! Bersahur juga ada pahalanya tau!!

Apa lagi yang ada dalam bulan Ramadhan yang tak ada dalam bulan-bulan lain?? Siapa tahu?? Siapa tahu?? :)

Pintu syurga Allah buka seluas-luasnya untuk kita turut merasakan nikmat-nikmat yang terdapat di dalamnya.. Perbanyakkan doa.. Moga-moga Allah ampunkan segala dosa-dosa kita yang lalu dan makbulkan untuk semua permintaan kita... Tapi, jangan kecewa apabila yang kita pinta tak diberi, mungkin ada yang lain yang lebih hebat Allah nak gantikan... :)

Baiklah saudara-saudari sekalian, Selamat Berpuasa dan Beribadah!!! Jadikan bulan Ramadhan bulan tarbiyyah... Moga ada redha dan barakah di setiap langkah.. Amiiin ya Allah.. :))

p/s: Mula kerja esok pagi... What?? Pagi???!!!!!! Kena tido awal lah malam ni... -_-

1 comment:

Cik Rongoks said...

bulan yg penuh keberkatan ^^

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here