Sunday, July 31, 2011

Hati Saya Dah Lama Tersenyum Untuk Awak...

Saat pertama jumpa,
Saya tak hirau pun tentang awak...

Saya dengar nama awak..
Saya tengok awak..
Tapi, seolah tiada makna...

Tiba-tiba je,
Awak datang...
Macam-macam kita borakkan...
Tak sangka, awak kelakar juga orangnya..

Saya ingat lagi.. 
Hari tu, pagi-pagi lagi dapat mesej dari awak..
Memang lamaaa sangat kita borak..

Awak ingat tak??
Serasa lama sangat dah saya tak happy macam tu..

Lepas tu, tiba-tiba je internet awak buat hal..
Awak pon terus mesej fon saya..
Kita sambung mesej pulak sampai ke petang..

Maghrib tu, saya ingat kita habis dah..
Rupanya, tak...
Sampai ke pagi esoknya saya temankan awak study..

Saya tak sangka saya buat tu untuk awak..
Padahal, kita kenal pun belum sempat 24 jam..

Awak train saya bangun Qiyam..
Awak train saya puasa every week..
Walopon jarang saya buat, tapi saya ingat...

Hari demi hari..
Keadaan jadi makin rumit..
Saya makin sedar...
Saya makin 'terjaga'..


Hati saya...
Dah 'tersenyum' untuk awak...

Hari ni, saya cuma nak awak faham..
Kadang-kadang,
Bila kita sayangkan seseorang,
Lebih baik kalau kita lepaskan dan berjauhan dengan dia..

Bila ada rindu..
Kita doakan dia...
Bila ada cinta..
Kita tambah doa kita..

Walau saya tahu..
Cuma hati saya je yang 'tersenyum'..
Cukup saya tahu,
Awak anggap saya kawan baik awak...
Walaupun saya rasa, saya tak buat baik pun untuk awak...

Saya nak yang terbaik untuk diri saya...
Tapi, saya nak yang lebih baik untuk diri awak....

Biar Allah yang balas semua kebaikan awak untuk saya...
Biar Allah sahaja yang jadi tempat mengadu untuk saya ketika awak tiada..

Saya tak tipu...
Saya tak bohong....

Saya... Cuma berkata jujur...
Saya cuma mampu melafazkan maaf..

Bukan tidak berharga..
Malah terlalu berharga...
Tersangat berharga..

Kalau pun persahabatan kita terhenti di sini..
Doa saya takkan putus.. 
Takkan pernah, insya Allah...

Biarlah semua jadi kenangan...
Yang terbaik, saya ambil, saya amalkan, insya Allah..
Yang buruk?? Tak ada yang buruk... 
Mungkin saya je yang berlebihan...
Akibat dah terasyik dengan 'senyuman'..

Akhirnya, maafkan saya...
Semoga kita masing-masing mencapai apa yang kita impikan...

Terima kasih, untuk segalanya..
Jazakallahu khairan kathiran, abadan abada.. Insya Allah...
Amiiin... 

p/s: Perasaan cinta tu datang dari Allah.. Dan kepada-Nya juga kita balas semula cinta itu.. Allahu A'lam... 

Join lah segmen.. Tak lama je lagi tarikh tutup.. ^__^


5 comments:

Etong said...

Bila kita sayangkan seseorang,
Lebih baik kalau kita lepaskan dan berjauhan dengan dia..

ayat ni bermakna sangat. cantik ayat2 awak. :)

Heidi Shafiq said...

pndai kamu menulis.. :)

cik nurussalwa said...

a very nice one sis.
keep strong!

=)

Pencari Qurratuaini said...

Hati Saya Dah Lama Tersenyum Untuk Awak......hehe..

boleh tau ye senyum tak senyum ur heart tu..haha..

mcm mana ye??haha

Syahrel Syah said...

sejak2 ramadhan ni..makin berpuitis and makin jiwang ko ye..huhu

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here