Wednesday, December 1, 2010

.:: 6 Tahun di UIAM.. Lame ke?? ^_^ ::.




assalamu'alaikum... da hampir tengah malam...
tiba-tiba saje akal, hati dan perasaan ligat memikirkan dan merasakan sesuatu..
ya!! betul.. wardah rindu sangat kat UIA la... huhuhu..
dah hampir 5tahun wardah kat UIA.. lame kan?? ada lebih kurang setahun setengah lagi sebelum majlis konvokesyen wardah.. insya Allah...
dah 2minggu cuti, rasa tak sabar-sabar wardah nak balik UIA and habiskan study kat sana..
wardah pon rindu kat kawan-kawan wardah..
Nonie,Yaya, Ana, Kina, Hajar, Madi, Jane, Pepe, K.tQa, Asma' and laen-laen jugak..
 rinduuuuu sangat...
rindu nak pegi kelas philosophy Dr. Isham...
rindu nak pegi tegor Abg-abg yg jaga Lab IRK..
rindu nak jumpa Akak-akak best kt GO IRK...
rindu nak masuk masjid UIA...
rindu nak masuk bilik kat Mahallah... banyak barang wardah tinggalkan kat sana.. yelah, takkan nak bawak balik kan?? mau pancit taya kereta.. hihi..
rindu jugak nak pegi kafe MakanSini kat Mahallah Halimatussa'adiah.. 
rindu ngan PakCik Guard yg jaga pintu belakang Mahallah Halimah, yg dekat ngan Female Sport Complex tuh... lupala nama dia...
rindu ngan Dr Farid... dia da balik dr Mekah ke blom ek?? lupa nak hapdate.. :D
erm.. haa.. rindu kat nasi lemak Asiah....
rindu kat pasar malam.... (erk??)
rindu kat buku-buku, kotak pensil, meja studi...
rindu kat JJ, rindu kat Wangsa Walk, rindu kat Keropok Lekor kat Giant....

kesimpulannya, wardah rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sangat-sangat kat UIA...
orang selalu tanya..

Belajar kat mana??
UIA.. Gombak..
Waah.. mesti seronok belajar sana.. bukan calang-calang orang boleh belajar sana..
huhu... kalo orang cakap macam ni, kira da boleh bangga tak?? hihi..
hanya orang-orang yg menerimanya sahaja yg boleh menilainya.. huhu...
bagi pihak diri wardah sendiri, bukan taknak bangga..
tapi, lebih tinggi orang pandang kita, lebih tinggi expectations orang daripada kita.. btol kan??
besar cabaran duduk kt Uia ni...
nak campur dengan orang Melayu je tak boleh, sbb, lecturers pon banyak foreigners..
yg boleh terima cakap Inggeris boleh tahan lagi..
kalo yg nak cakap Arab jugak??
mau terkial-kial wardah kat situ.. hihi..
tak sabar nak tunggu masa wardah and kawan-kawan pakai baju nih..
wuuuuuuuu~ bestnya.. lambat lagi wardah nak grad..
tua kat Uia je orang kata.. hihihi...
nanti wardah pakai hood dia yg warna kelabu..
tak taulah kenapa Kuliyyah wardah dapat warna kelabu.. huhuhu..
oh UIA di hatiku
the best experiences I got here..
paling best sebab wardah kenal ehem.. ehem.. kat sini...
kenangan menggamit memori......
GANDA 23!!! huhu..
terima kasih UIA sebab terima masuk wardah jadi pelajar sejak tahun 2006..
terima kasih kepada semua pensyarah sejak dari Pusat Matrikulasi, PJ dan Pusat Asasi, Nilai dan akhirnya yg berada di Garden of Knowledge and Virtue, Gombak.... 

jom nyanyi sket lagu UIA nih.. rasa-rasa wardah pernah nyanyi lagu ni masa Ta'aruf Week 2008 dulu je..


haaa.. semangat dah rasa nak balik Uia balik...
eh, da lewat benar ni..
nak stop dulu laa..
perot wardah lapa la... nak carik makanan kat dapur kejap.. :))

selamat malam semua.. selamat berblogwalking ye..
jumpa lagi esok, insya Allah... :))

p/s: sebelom dapat tido ni, mesti teringatkan encik itu.. apa dia tengah buat ek?? erm.... da tido kot....

7 comments:

MIMIE AIZA said...

lama nya dekat UIA.. tak bosan ke :)

waRDah @ QiQi said...

@ mimie Aiza.. tak laaa.. best.. rase mcm dok kat oversea.. :D cumanye, leh balik tiap2 mggu... ekekekek

☆aDihAys☆ said...

kite da kt uia almost 6 years..
tggl lg 1 sem..
skrg xtaw xsaba nk msuk sem bru o tkut nk msuk sem bru..
sbb rase xpuas lg nk bergelar student..
dun worry wardah..
tggal 10 ari je nk bkak sem..

waRDah @ QiQi said...

oh.. UIA jugak ke??

hihi.. gudlak utk awk ye.. :D

rajin2 singgah la tempat wardah.. ahaks!

☆aDihAys☆ said...

yup..IIUM juga..
all the best wardah juge..
xlame result nk kuar..

HonEyBuNNy said...

esoook result keluar...

huwawwawa..takotnya..

memnag lama n berkurun kan study d UIA neh....xsabar jugak nak grad...ngeh3..

HonEyBuNNy said...

lah..ne entry yg tahun lepas eh wardah....xpala...jnji komen..hehe...egt baru lagi entry neh..

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here