Tuesday, June 14, 2011

... Baru Jadi Awek, Geram BtoL! ...

Pagi-pagi da nak meroyan kan... Apa ke hal nya tah.. Huhuhu~

Ni kisah benar, bukan rekaan.... Wardah geram betul dengan sesetengah lelaki ni... Ya, tahu, awak sayang sangat dengan awek tu... Taknak la orang lain kebas kan.... Tapi, kalau dah sampai nak kene ekor je korang 24 jam, apa ke hal nya??? Tak cukup lagik tuh, si awek tu, langsung tak ada kebebasan.... Dah lah kalo weekend je korang dah book awal-awal... Takkan lah waktu lunch or dinner weekdays pon korang nak kebas??? 

JANGAN MELAMPAU LA WEH!!!

Member-member awek korang tak ada hak ke nak luangkan masa sama-sama?? Esok korang dah kahwin, agak haram jugak lah kan nak keluar dari rumah isteri korang tu.... Adoyy~ Serius sungguh laaa..... Teman dah habis geram dah ni... 

Itu kisah sang pakwe... Yang si awek ni pon lagi satu hal pulak..... Semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak ikut cakap boyfriend tuh... Geram laa... Geram!! Kawan-kawan ni dah korang kenal dulu kot...... Takkan lah setakat nak support program member pon tak boleh.. Nak ikut program pakwe awak je lah kan?? 

Boleh tak nanti kalau majlis kahwin korang, korang dua org je lah yang ada..?? Kawan-kawan tak payah ada... Memang tacing sangat lah macam ni.... 

Alhamdulillah cik Wardah tak pernah lagi mengalami peristiwa terhalang dan dihalang nih..

Sahabat, ketaatan awak hanya pada Allah, Rasul, ibu bapa & suami..... Bukan pakwe... Sedih lah macam ni.. Hukhukhuk..... Mintak fikir-fikirkanlah... Masa belum punya suami ni lah masa kita nak cuba segala yang ada... Nak perbaiki diri kita... Nak tebalkan ilmu di dada..... Sekali-sekala je... Peluang yang ada, tak datang tergolek-golek macam ni selalu.... Tolonglah sahabat, dengarlah rintihan sahabat ni.... Bukan kita nak marah... Tapi....... Fikirlah sendiri..... Sementara belum punya suami.... Ingatlah... Sebelum punya suami.......... 

p/s: Pagi-pagi emosi dah tak stabil.. Astaghfirullah~ Tak tuju kat siapa-siapa pon... Tapi, banyak je kisah macam ni.. Ye dak?? ^__^

7 comments:

azam said...

betul²....masa jadi aweks je semua boleh...bila dah kawin...semua tak boleh...hahaha....bila dah kawin baru tunjuk belang sebenar

waRDah a.k.a QiQi said...

@azam... hahaha.. jgnlah jd cam tu... jgn disekat isteri menjadi pejuang Islam.. asalkan di landasan yg betul.... n pantau isteri biar berpada.. huhuhu~

Ayuni said...

hm, slalunye camtu.....

Irma A.Wahid said...

amboi cik wardah...cam kena kt awak je..kawan awak cmtu ke? emm sye pun ade mber cmtu..kemana je duk ikut pakwe ni..smpi life gn kawan2 da xde..malahan kawan2 pun da x maw kawan gn dia..aleh2 korg jela berdua..kitorg mmg bg can tuk jdikn dunia ni ibarat "dunia ni kami berdua yg punye" hihihi

waRDah a.k.a QiQi said...

@ayuni... hehehe~ adat org bercinta...

@irma... hek3x.... bgs gak cdgn tuh.. huhuhu~ nk try la... hahahaha

shazni hj muda said...

pergh...tepat kene di dahi..tp bkn dahi aku..op kos...hehe..pakwe aku bkn macam neh kan? keke kekeke...kalu aku pon haru gak ngan org2 cenggni...kite cmpak je dye n pakwe dye gi planet pluto nak? keke

waRDah a.k.a QiQi said...

hahaha.. cik noni... byk sungguh kos nk campka2 ke pluto nih...

hang support la nk?? :D

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here