Friday, June 3, 2011

... Ku Menunggu ...

Cewah.. cewah!! Panas-panas terik kat luar tu, duk tunggu sapa lah cik Wardah nih..... Hikhikhik....
Well~ Biasalah... Duk tunggu jodoh turun dari lubang-lubang air-cond keluar dari masjid tu haaaaaaa~ dah nak masuk waktu solat Jumaat nih... Mesti ramai jap lagi... Ahaks! Tolonglah~ Ada ke orang nak tengok awak cik oii?~ Lalalalala..

Jom-jom layan lagu ni sat.... Sat jaaaaa... Dengaq lah dulu... Ewahh!! Bila masa lahir kat Aloq Setaq plak nih?? Hahahaha~


Haaaa~ Dah dengar ke??? Best tak?? Hehehe.. Tak best ke?? Alalalala~ yelah-yelah... Just nak enjoy-enjoy je tengah hari ni.. Erk?? Puasa-puasa pon nak enjoy ke?? Gi lah dengar orang ngaji ke, mengaji ke, solat sunat ke... Adeh... Adeh.... Sekali ni je... Sekali je eh.. Hehehehe~ 

Tadi tengok trafik ada visitor dari Kuala Selangor lah.. Omagod.. Sape tuh?? Ehem.. Ehem.. Lama dah tak pegi Kuala Selangor tauuu~ Sebut sal Kuala Selangor, teringat Ustaz Saaer yang dah beberapa minggu terlantar di ICU Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang...

Saat dengar ustaz masuk hospital, memang sangat sayu hati ni.. Teringat masa SPM 2005 dulu, time-time orang duk bertungkus-lumus exam, Wardah demam... Bukan demam biasa nih, demam denggi.... Ustaz yang bawak pegi klinik, guna duit ustaz... Seposen pon ustaz tak mintak bayar balik.... Hari ketiga, konon-kononnya, dah sihat demam dah.... Tiba-tiba lepas Maghrib, muntah-muntah tak ingat keliling dah.... Jenuh kot Kak Suhana membersihkannya.. Wardah plak terus tumbang je lepas tu.. Then, Ustaz datang, bawak pergi Hospital Tanjung Karang.. Sampai turn Wardah, Doctor tu kata "eh, awak ni kena tahan ni.. masuk air.. muka dah lesu takda tenaga.."

Sudah..... Lama pulak tu kena tahan... Sampai pukul 1 jugak laah.... Sangat-sangat berterima kasih dengan ustaz masa tu.... Esok harinya, terus je sehat walafiat, Alhamdulillah.... :))

Sekarang, bila dengar ustaz sakit macam tu, sungguh, menangis tersedu-sedu Wardah ni... Biasalah, nak kongsi sedih plak dengan orang jauh, Cik Sarah Farhana... Dia pon kata duk tersedu-sedu kat sana.... Sampai hari ni, belum berkesempatan lagi nk jenguk ustaz... insya Allah, esok, nak pergi lah... Semoga ringan beban ustaz tahan sakit tengok anak murid datang ramai-ramai.. Yang jauh turut mendoakan kesihatan ustaz..

Walopon ustaz garang sangat dulu, sampaikan ramai sangat yang tak suka dengan dia, Guru tetap seorang Guru.. Seorang guru akan tetap dianggap mulia, dan diingati selamanya.. Ya Allah, rahmatilah semua guruku yang masih hidup & juga yang telah pergi..... Semoga ilmu yang disampaikan kepada anak-anak murid, diamalkan, dan pahala terus sampai kepadanya, insya Allah.... Amiiin, ya Rabbal 'Alamin..... 

Ehemmm~ Dah pukul 12.... Nak drift pegi IIUM jumpa Cik Nonie sebab dia nak pinjam kad matrix Wardah... Nak pinjam buku kat library katanya.. Allah yassir 'alaiha, insya Allah.. Amiiin.. :))

Yang lelaki, sila-sila lah bersiap-sedia nak gi solat Jumaat eh... ;)

p/s: Ku menunggu.. Si Dia yang bersuara merdu datang melamar... ececehhh~ Ngengada lah cik Wardah.. :D

4 comments:

: husna : said...

semoga ustaz cpt sembuh.insyAllah, doakan kesihatan dia..


uhuk2...husna mcm dah terbau nasi minyak je nie..kikiki

waRDah a.k.a QiQi said...

hikhikhik... husna... doakan Ustaz ye..

and.. and... doakan jugak nasi minyak cepat masak... lalalalala~
nak kawen~ :D

Pendapat Syah said...

pencari Qurratuaini datang..thanks sbb singgah..

"aku di sini menunggunya,
masih berharap di dalam hatinya " semoga jodohnya akan sampai..all the best

waRDah a.k.a QiQi said...

@ Syah.. tQ.... ;)

Sebenanya... sebenanyaaa~ erm.. erm... hehehe....

Amiiiin.. tQ doakan... ;)

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here