Saturday, June 18, 2011

... Kerana Dia PILIHAN HATI cik Wardah ...

Memalam buta lah hai cik Wardah ni duk cakap sal hati plak.. Hikhik... Sebenarnya, dah berjanji...
Jadi, wajiblah menunaikan janji tersebut... Janji ape plak nih? Dengan sapa pulak nih???


Haaa~ Korang kenal tak blog siapa nih?? Cik Wardah kenal dia ni ikut blog aje.... Masa mula-mula dulu, dia ni memang rajin sangatlah duk penuhkan shoutbox cik Wardah kan... Huhuhu~ Then, cik Wardah mensepikan diri lama jugaklah baru jumpa balik ngan dia nih..... La ni.... Sempena malam terakhir dia duk kat umah, (ntah kat mana tah umah dia... :D), cik Wardah wat entri khas ni untuk dia, supaya bertambah lah follower dia.. Katanya, target dia nak sampai 3000... Oooppsss!! Terbocor rahsia lak.. Hikhikhik... 

Serba sedikit tentang empunya blog nih.... Nama dia, Mohamad Hakim.. (yang tu je cik Wardah tau..) Cik Wardah panggail dia Cikgu sebab dia nak jadi cikgu.... Hehehehe...
Dia sekarang ni, tinggal dekat Melaka, ceruk mana, tak tahu... Masih belajar, di Institut Perguruan Sultan Abdul Halim, Kedah... Lagi, minat dia berblog dan tambah kenalan... Lagi-lagi, dia ni suka bernasyid... Tapi, cik Wardah tak tahu lah suara dia ni sedap cam ne.. Nanti, nak panggil dia wat show lah... Hehehehe~

Kalau tengok kat blog dia, entri-entri dia, nampak je macam merapu... Lawak dia tak hingat lah... Tapi, BANYAK sangat mesej-mesej yang dia cuba sampaikan... Mungkin itu cara dia untuk menasihatkan kita, menepuk dahi kita agar sedar dari lena... Kalo cik Wardah ada 10 ibu jari, 10 ibu jari cik Wardah beri pada dia kerana usaha dia untuk mendidik dah terserlah dari skarang.... 

Takmo cakap panjang-panjang, sebab mata dah tak larat nak bukak... Huhuhu~
Akhir kata dari kak Wardah untuk Cikgu Hakim.....
Menjadi guru bukan suatu pekerjaan yang mudah... Ramai orang sekarang ni fikir, nak belajar jadi cikgu lah, senang dapat kerja... Walau tak semua bermentaliti macam tu, tapi masih ada yang macam tu... Tugas guru bukan hanya mengajar subjek-subjek khusus, malah turut mendidik dengan akhlak Islamiyyah agar diterapkan dalam diri anak-anak bangsa hari ni... Darjat seorang guru adalah mulia, hingga andai seorang murid derhaka terhadap guru tersebut, maka akan tidak berkatlah ilmu yang diajar selama ni... Jadilah guru yang menjadi ingatan kerana tugas yg dijalankan dengan redha Allah berbanding diingati hanya kerana sesuatu yang dibenci oleh murid-murid... Semoga tabah selalu dengan dugaan, dan dipermudahkan semua urusan... Sandarkan segalanya pada Allah, insya Allah, Dia akan sentiasa ada untuk membantu hamba-hambaNya yang taat.. Jaga iman, jaga amal, insya Allah, dunia akhirat berjaya.. ^__^
 Kehkeh.. Panjang lebar pulak.. Huhuhu~ Haa... Tunggu apa lagi?? Siapa yang belum follow Cikgu Hakim, sila-sila follow sekarang!! Klik je pada gambar di atas....

Sekian...

p/s: Selamat kembali belajar cikgu!! Eh?? Cikgu pon kena gi belajar lagik ke?? Hikhikhik.. :p

4 comments:

al_hakim said...

haha..mcm2 kak..anyway tq..mane tau nanti sy ajar anak akak kan..=)..hehe..memandai je sy suke berblog..tak pun..sy cume nak berkongsi ilmu dan mengingatkan rakan-rakan yg lain je..=)

NasZ said...

jemput join segmen simple pantun saya..

SEGMEN SIMPLE : PANTUN PUJI DIRI SENDIRI ...

FasiHaH SupiaN said...

hehehe cikgu ke ustaz hakim???

waRDah a.k.a QiQi said...

@fasihah....

ciktaz! hahahaha...

erk?? komen yg lain2 tu, baru pasan lak.. soriii~ ^__^

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here