Thursday, June 2, 2011

Senyum.. Tak Perlu Kata Apa-Apa..

Adik 1: knapa senyum-senyum je ni??


Adik 2: ntah.. kak qilah ni, senyum je dr tadi....

Saya: ^________________________^ senyum tu kan sedekah......

BFF: sebab takde duit nak bagi kaaaaaaaaaaaaaaaannn??? 

Saya: hahahaha... ^_____________________^

"Memberilah walau hanya satu senyuman... Erti memberi pada yang menerima" :))

Oh.. Dunia blog sedang hangat sekarang nih... Satu kes remaja bawah umur, satu lagi kes wira naik kuda..
Ermm... Taknak lah ulas panjang lebar sangat pasal kes-kes hangat ni... Banyak sangat yang dah ulas... Wardah tumpang baca dan komen je lah.. itupun sekadar yang perlu...... Asal-usul kejadian, hitam putih perjanjian, Wardah tak tahu sangat.. Jadi, serah pada Allah lah macam mana nak selesaikan.. Huhuhu~

Kadang-kadang mampu senyum je dengan gelagat orang ramai.. Jangankan orang ramai, fe'el sendiri pon Wardah tak faham sangat... Hehehe... Bukan taknak amik tahu or nak buat tak tahu.. Tapi, biarlah yang lebih mengerti akan situasi sebenar yang mengulasnya.. Hehehe~

Pagi-pagi hari ni, Alhamdulillah, semuanya baik-baik belaka..... Termasuklah abang yang duk kat ofis tol tuh.. Siap tanya lagi dah sarapan ke belum... Fuuuuuhhh~ Soooooo sweet la abang.... Erk??? Okey, abang tu dah kawen dah..... Mana tau?? Cincin penuh kot kat tangan.. huhu~

Okey, cukup.. Huhu~ Sekarang ni, pantang betul tengok senyuman orang.. Cun la.. Sweet laa... Manis laaa... Tergoda I tau~ HakHak... Cik Wardah da gatal sangat nak kahwin niiii~ Lalalalala~

Cakap pasal Encik, Puan, Cik, Abang yang duk kat pondok tol tu kan, (sori pada siapa-siapa yang berkaitan) Wardah kadang-kadang geram sangat dengan they all.. Yelah, bayangkan, kita dah la beratur panjang-panjang just nak bagi RM 1.10 je, tapi muka they all masam je macam jeruk mangga tuh... 

Teringat kawan Wardah pesan, kalo singgah dekat pondok tol tuh (bukanlah rajin sangat nak singgah pon kann..) bagilah salam ke, ucapan "Selamat Pagi" ke, tegur orang tu.. Baru la beretika... 
Wuhuhuhu~ Dan Wardah pon mengamalkan saranan sang sahabat tersebut... Sampai je kat pondok tol tu, tak kira lah, lelaki or perempuan, Wardah bagi salam.... Dalam banyak-banyak waktu yang Wardah buat tu, cuma SEORANG sahaja yang JAWAB salam tuh... Haish~

Erm... Dengan rasa Husnuz Zhonnya, Wardah pon tenangkan hati, mungkin diorang tak dengar kot.. Tapi, abang tu leh je jawab.. Siap dengan senyuman lagi.. aduhhh~ Huhuhuhu~

Tak kisah lah dengan hal diorang tu kan... :)) yang penting, Wardah cuba sebaik mungkin untuk amalkan saranan sahabat-sahabat.. Mudah-mudahan, panjang pahala mereka sampai ke syurga nanti... Amiiiin.. :))

Huh.. Selalu kalau tulis, mesti lari tajuk.. Huhuhu~ banyak mengarut sahaja..... Hehe.... Well, kesimpulannya, senyumlah, kerana senyuman itu sedekah yang paling mudah... Dengan senyuman juga mampu mententeramkan hati-hati yang gundah, insya Allah.. :))

Erm.. Saja nak share gambar-gambar masa pegi Konvensyen Mahasiswa Selangor 2011 yang dianjurkan oleh pihak kerajaan Selangor.. Jom-jom tengok.. ^__^



1st sekali nampak die ni lah.. hehehe~


MB Selangor.. Dato' Khalid Ibrahim...

Nisa' and Saidah, bincang ape lah tu... huhu~

Hepi dapat makan...

With Aminah & Ainur
Dato' Halimah... erm~ betul ke ek?? Tak ingat dah.. wuwuwu~

Kak Izyan & Shifaa'

Smileeee~
Peacee~

Kak Mastura
Hehehehe~
Erk... Huduh nye la haii~

Ehemmm~

Prof. Muhaya, Dari Mata Ke Hati

Lambat sungguh diorang ni masuk..
Muka tak leh blah betul..... Hikhikhik

Ainur is asking.. 
Dah makan daaaahhh~
Khairunnisa'.... Berani jadi wakil untuk ke depan.. :)
Abang, boring laaa~ Nak balik... wakakakakaka





Nak nasi.. Nak nasi..........
Ngaaaaap!!! Dah dapat nasi... Yeay!!!!
Ngantuk pon nak snap jugak.. ;)




With AtiQah.. ;)







Haaaaa~ banyak kan gamba?? Hahaha~ Gamba je banyak, aktiviti, duduk aje laaah.. then, pegi makan...
Pape pon, memang bestlah jugak sebab first time join program luar UIA nih... huhuhu
And, pengalaman bersama Prof. Dr Muhaya, banyak memberi keinsafan pada diri untuk berubah menjadi lebih baik..
Al-Maklumlah, perempuan ni, tak boleh lebih dari tiga hari tak dapat tazkirah-tazkirah ni.... Mudah lalai hatinya.. :) (erk..? betul ke ek?? selalu dengar camni)
Tapi, tak kisah la lelaki atau perempuan, perlu pada nasihat-nasihat & peringatan-peringatan, supaya hati menjadi lebih lembut dan beringat akan Allah S.W.T.. insya Allah.. Amiiin... :)

p/s: konon lah kan semalam nak buat next entri marathon.. Last-last, marathon atas katil.. HakHak.. Wardah.. Wardah..... Erm.. Erm.... Nak suami suara sedap lah.... :)

1 comment:

! Encik Nakal ! said...

Yer..Senyum x perlu kata apa2-Senyum kan Sedekah..yaw!!!!..Amboi banyaknya gambar depa,berpusing-pusing bijik mata saya nengoknya..hakhakhak

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here