Monday, June 6, 2011

... Kejutan Hari Isnin ...

Dah hari Isnin??? Ohhh~ Kena pergi kerjalaaaahh.. Huhuhu~ Hari ni, tak sempat nak puasa.. Alasan?? Tak bangun sahur.... Eh, kalo tak sahur tak boleh puasa ke??? Huhu~

Adeh! Adeh! Sebijik kau Wardah kena.. Lalalala~ Bukan, semalam sebelum tidur, dah set alarm dah.... Siap hanta mesej kat my dear "alarm bernyawa" lagi mintak kejutkan... Alih-alih, pagi ni, sikit pon tak sedar bila masa yang pegi tekan butang alarm tu kasik sunyi lagik.... Yang dear "alarm bernyawa" plak hanta mesej jam 6.33 pagi... Nak tau dia hanta apa??

"Laaaaa... bru tgk nset.time tdo 2 nset jth kt celah krusi..hehe.(sy tdo kt krusi dpn).."

Adehh~ Dengan kecewanya baca mesej tu, taknak balas... Mesti dia dah siap sahur, dengan tahajjud lagi.... Selesai Solat Subuh, dan mengaji sekali... -touching!- Oh, time tulis entri ni, tak tau lagi betul ke tak semua tu.. Ahaks!! Sori Encik Alarm.. Lalalala~ Suka hati je bagi gelaran tuh.. ^_^

Neway, this Mr Alarm, time sebelum cuti dulu, sokmo je ajak Wardah puasa and tahajjud... Alhamdulillah, walaupun tak seistiqamah beliau, adalah sekali-sekala Wardah buat..... Kata dia, kalo nak suami soleh, kenalah jadi wanita solehah dulu... Oh~ menusuk ke kalbu..... Sibuk sangat nak kahwin kan, nak carik suami soleh la kan, sendiri punya diri pon tak terjaga lagi.. Huhu~ Eh, tapi, kalau dapat suami soleh, lagi lah kan... Yang tak solehah, insya Allah boleh jadi solehah.. Ahaks!! 

Cik Wardah... Kan Allah dah janji, lelaki baik untuk perempuan yang baik.. Boleh tengok dalam Surah An-Nur ayat 26 ye.. :)  Tapi... Tapi.... Erm...... Hehehe.. Abaikan je lah.. ;) Kalau nak suami soleh jugak, Cik Wardah jadi solehah dulu yeee..... :))

Oh.. Insya Allah, masih dalam proses membaiki diri.. Wohoooooooo~ Ceria...... Lalalala...
Wardah ni makin hari makin mengarut ja lah..... 

Eh... Lupa plak nak cerita sal kejutan nih... Hari ni, pagi-pagi tadi dah dapat kejutan dari mak... Adik Wardah si Fahmi tanya mak.. "Mak, siapa hantar hari ni??" Fahmi & Fathi kena hantar pegi tuisyen kat sekolah sepanjang cuti sekolah ni.. Kesian kan?? Lalalalala~ Mak pon dengan yakinnya jawab... "Along lah..."

Wardah: Erk?? Apakah??? "Mak... Nape tak cakap awal-awal???" Eh, bukan nak derhaka okeyh~ Huhu.. Cuma, masa tu dah jam 7.30 pagi, Wardah tak iron baju lagi nak pegi kerja.. Breakfast pon tak lagi.... Buat kopi pon belom.. Tengah landing tengok Ceria kot tadi.... Mujur dah mandi.. Huhu.... Diorang tuisyen pulak pukul 8.00 pagi.... So, dengan terkocoh-kocohnya, bersiap-siap lah jugak kan...... Alhamdulillah, tak jam hari ni jalan nak pergi dan balik dari sekolah mereka... So, 15 min dah sampai rumah semula... 

Jalan terus pegi dapur, singgah desktop, log in Cik Aqilah Wardah adalah dua tiga notifications... Paling menarik ada satu wall post dan satu was tagged in a post... Eh, Wardah tak tahu nak cekau gamba-gamba komen yang you all slalu tunjuk tu dari mana.. Lalalala~ Kuno sungguh Cik Wardah.. Huhuhu~ Takpa-takpa... Wardah tuliskan je apa yang tertulis di sana.. Huhuhu~

Wall Post:
wehh...mu wajib join prog realiti bru al-hijrah! -SOLEHAH-

Was tagged in a post:
::segmen promo:: hehe...nk jmput kalian seme Izzatul Muslimah..Cik Aqilah Wardah...Nurul Farhana Jalaluddin..Shakina Mohd Said..Nadiah Kamal..MaDy MadeeHa...join program realiti baru al-hijrah--SOLEHAH--pluang ntok tarbiyyah mnjadi pendakwah unggul..jom ..kite gune medan ni ntok halusi mdan dkwah yg kondusif! :D -mukmin yg cemerlang adalah mereka yg merebut sgala pluang yg terbentang luas di depan mata...audition 13-14 julai..meh kte sesame try dlu moh..

Seriusly Cik Shazni Haji Muda nih laaaa~ Cik Wardah baru je nak blaja jadi solehah tau... Mana layak lagi nak masuk rancangan -SOLEHAH- tu.... Huhuhuhu~ Tak mo~ Tak mo~ Kalo cakap ngan mak ni pon, kompem mak gelak-gelak je... "Anak aku sikit pon tak solehah.." Ahaks!! ^_^ Mak... tak baik tau~ Doakanlah...... Lalalalala~

Btw, nak lah jugak promo kan kepada semua warga Bloggers yang Solehah-solehah (GADIS SAHAJA okeyy~) Lalalalala~ Pergi lah ujibakat kat Universiti Islam Antarabangsa tu.. Tarikhnya, 13 & 14 Julai 2011 nanti... :)) Mana tahu, ada rezki.. :) Niat kena betul, insya Allah, mudah jalan Allah bagi nanti.. Amiiin... :)

Haaa.. Dah-dah.. Dah sampai ofis dah ni... Hari ni, sampai tepat pada waktunya.. 9.30 pagi.. Alhamdulillah, jalan tak jem.. Hehehehehe~ Dan macam dah buang tebiat, sampai-sampai terus je amik kain lap, lap-lap hampir semua perabot dalam Pusat Sumber ni.. Ahaks! ^_^

Dah setel smua, duk kat meja, amik laptop, on! First thing first, FaceBook laaa, cam biasa kan.... ;)
Then, next tab my luvly diary, .:: Wardah Humaira' ::. .. Mula-mula nampak, of cos la banner tu kan.. Then, follower... Oh MG... Dah 280?? Peliknyaa... Sampai 6 sekaligus naik tuh.. Wuwuwu~ Okey, sebab Wardah bukannya pemes pon, jangat kata sangat, sikit pon tak... Huhuhu~ Macam tak percaya lah kan.. Tapi, dalam hati ucap Alhamdulillah je, masih ada yang nak baca cerita-cerita mengarut Wardah ni.. Huhuhu...

Then, open next tab, to the dashboard....... Scroll.. Scrollll Punye lah scroll kan....Sambil-sambil tu, klik lah kat mana-mana entri yang terberkenan.... Sekali, ternampak nih....






Eh.....??? Macam kenal... Then, klik lah kan..... Walaaaaahaaaiiii!!!!~ Memang lah.... Memang pon milik Wardah nama tuh.... Oh.. Speechless gile!! Excited sekejap.... Entri dia ringkas je, tapi, cukup untuk mengharukan Cik Wardah dan pemilik blog yang lagi satu tuh.. (I guess) Huhuu~


Patutlah follower Wardah naik hari ni... Oh terima kasih Encik Hasrul Hassan a.k.a pemilik Bangku Kosong  atas kesudian melawat, menjadi follower dan lengkap dengan pakej promosi lagik tuh.... Oh~ Oh~ Oh~ 

Sampai kat sini je dah tak tahu nak cakap apa.. Ahaks!! Speechless~ Lalalalala....... Dah pukul 12 rupanya... Sejam dah duk menaip entri nih.. Huhuhu~ Lapa pon dah menjengah dah.. Tak sabar nak tunggu lunch!! Wuhuhu~ Siap-siap bawak bekal nasi goreng lagik nih.. Wee~ Ceria.. Ceriaa... ^______________^

p/s: lama dah tak dengar khabar seseorang tuh... Harap-harap Allah permudahkan jalan beliau mencarik Sayap Kiri perjuangannya.. Amiin.. Bukan Wardah orang tu.. Sob.. Sob... Takyah nak tacing sangat... Wardah tak layak sangat lah untuk dia.. Huhuu~ Eh?? Entri panjang lebar ni, takde gambar?? Boring~

4 comments:

Ayuni said...

lamer x dtg cni....

waRDah a.k.a QiQi said...

@ayuni... betul tuh! lame x dtg cni.. hehehehe~ dh dtg dah... tQ.. ^_^

Nana kata.... said...

saya pun tahu blog ni dari Bangku Kosong. Secara jujurnya blog Wardah adalah sebuah blog yg tidak bosan dan tidak sia2 untuk di follow. :)

waRDah a.k.a QiQi said...

@nana kata...

awww~ apekah?? lalala~ macam tak percaya je.. ;)

yeke x bosan? mcm mengarut adelah... ahaks!!

neway, thanx for following.. ^_^
do come again yah... ;)

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here