Tuesday, June 21, 2011

... Kalau Mengantuk Masa Drive, Tido Ajelaaaahhhh ...

Push! Push!! Sorry my dear babies yang cute-mute... Nek terpaksa tolak you all pegi muka surat sebelah... Hikhikhik.. ^__^

Mata memang dah mengantuk tunggu pejam je nih... Tapi, tak boleh nak tido dulu sebab tengah menantikan kehadiran cousin mak sampai... Yelah, kot dia sampai tengok cik Wardah tido tak sedor diri, tak berani plak makcik tuh nak tido kat bilik nih.. Huhuhu... Mak kat bawah pon kompem dah bebel-bebel sebab tak sampai-sampai lagik.. Weeee~

Eh... Anda semua sila jangan ikut nasihat penaja kat atas tuh kalau masih ingatkan yang tersayang... Meh nak share sikit tips nak hilangkan mengantuk waktu drive.... Huhu~ Yelah, cik Wardah kan memandu hari-hari.. kompem la mengantuk pon hari-hari.. Kehkehkeh... ^__^

Tips 1:


Makan!! Haaaaaaaaa~ Anda berentilah kat mana-mana stesen minyak, cik Wardah cadangkan Kedai Mesra Petronas nuh... Murah sikit..... Hikhikhik.... Belilah apa-apa yang patut.... Roti ke, cokelat ke, or apa-apalah.. kalo cik Wardah, suka beli cokelat or Mentos... Hehehehe~ Tapi, kalo dah malas sangat nak bukak seatbelt tuh, bukak je lah cermin tingkap, lalu kat drive-thru mcD ke, A&W ke, order & pay jep.. Wuwuwu~

Kalo boleh makan nasi lemak dalam kereta, cik Wardah pon nak makan... ^__^


Tips 2: 

Lembu?? Nak bawak lembu masok kete plak ke?? Huhuhu~ Of Cos laa TAK... Dah tak betul apa cik Wardah nak bawak lembu masuk kete?? Baik bawak masuk dalam perut.. Kan? Kan?? Kihkihkih... :D
Gambar di atas adalah sejenis model MP3 yang boleh anda semua jadikan salah satu 'teman' memandu anda okeh... ^_^

Yang penting, letak lagu-lagu yang anda tahu, seperti lagu 'Papaku Pulang Dari Kota', lagu 'Negaraku', dan sebagainya supaya anda tak tambah mengantuk dan boleh ikut menyanyi sekali... Tapi, lebih afdhal kalau anda buh zikir-zikir, selawat-selawat atau ayat-ayat Quran ke kan... Alang-alang hilang mengantuk, dapat jugak tambah pahala ye dak... ^__^

Tips 3:


Haaaa.... Yang ni, kompem anda smua boleh lihat di mana-mana.... Tak kira, laki or pompuan, kete besar or kete kecik..... Tapi, cik Wardah nasihat ni suh guna handsfree or headfon kalau nak cakap telefon ye... Jangan pegang-pegang telefon camtu... Membahayakan nyawa anda dan orag lain... Kadang-kadang, makhluk lain pon jadi mangsa jugak.. But, make sure lah yang orang-orang kiri kanan depan belakang tuh nampak anda punya handsfree tuh.. Kalau tak, nanti depa duk kata hangpa duk cakap sorang-sorang... Huhuhu~


Tips 4:


Tips yang ni, bahaya sikit.... Kalau boleh, jangan buat! Kalau boleh?? Erk??!! Hehehe.. Cik Wardah selalu buat yang ni di saat-saat sangat terdesak ja... Contohnya, jalan jem tak gerak-gerak, lepas tu, jeles duk tengok orang dalam kereta sebelah duk bergelak-ketawa dengan hasben memasing.... Poyo-poyo macam mesej-mesej ngan boifren lah kan... Padahal, duk mesej tok siak kat masjid, mintak kuncikan pintu ofis.. Hahahaha~

Tips 5:


Okeh, ni yang last... Kalau dah mengantuk sangat, dah buat yang kat atas tu pon tak jalan jugak, anda tido aje lah... Selesai masalah... Tapi, sila lah berhenti kat mana-mana dulu... Jangan minyak duk tekan, kepala dah duk atas stereng.... Silap haribulan........ Sambung sendiri... ^_^

Hehe... Tips-tips nih memang cikWardah selalu buat pon.. Hehehe.. Sebab tu lah tak segan-silu cik Wardah nak share.. Hehe... Kalau nak rasa 'pengalaman' ngan cik Wardah, sila PM eh.. Hahaha~ Nanti kita boleh terai sesama... Kihkihkih...

p/s: Taip entri ni, daripada makcik tu belom sampai, sampai lah sekarang nih, dia dah tido dengan lenanya... Adeh~ Siput betul cik Wardah ni menaip.. Ngeeee~

7 comments:

al_hakim said...

hah!kuat merapu!..keh2..

waRDah a.k.a QiQi said...

belajar dari siapa........ CIKFU HAKIM r.... hakhakhak... :p

Mrs. Farhan said...

Suka tips 5. Hehehhehe. Tapi kalo sorang2, x brani lah. =D

waRDah a.k.a QiQi said...

@Mrs. Farhan...

cik Wardah pon x berani.. sanggup gak redah balik walopon ngantuk... weee~

Sunah Sakura said...

hahaha~ adeiiii, tergelak baca nama2 lagu tu... :p

su.hana88 said...

=)

FasiHaH SupiaN said...

hehehe yup, layanlah ikim.fm hehehehehehe

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here