Sunday, June 5, 2011

... Kahwin.. Kahwin.. Kahwin.. Saya cemburu!! ...

Hakhakhak.... Dah tak betul dah Cik Wardah hari ni.. Tu lah, sapa suruh yang sibuk sangat nak pegi kenduri kahwin.?? Lalalala...

Huhuhu~ Weekend ni dipenuhi dengan aktiviti bersosial... Terbaik lah.... Rasa-rasa ni first time mak Wardah izinkan keluar di waktu weekend... Wuwuwu~ Semalam, hari Sabtu, ke Hospital Besar Klang untuk melawat Ustaz Saa'er... Alhamdulillah, keadaan Ustaz bertambah baik... And... And... And... Ustaz kenal Wardah lagi... YEAYYYY!!! ;)

Jumpa lah semula rakan-rakan lama yang dah lama tak jumpa... Ada Syue, Shakila, Suhaila, Mape (lupa dah apa nama betul dia.. ahaks!!), Epul (sehari sebelom tu duk gaduh ngan dia sapa nak masuk dulu... ICU kaaaann) & Salha.. Tak dan lah nak amik gambar kan.. Huhu~

Macam-macam ustaz pesan, paling terkesan, Ustaz cakap "belajar betol-betol" dengan susah-payahnya.... Suara ustaz tak keluar, dia cuma mampu gerakkan bibir je.... Tiga kali Ustaz ulang, baru Wardah faham... Oh... ICU situ boleh masuk berdua-duaan sekali masuk.. Wardah masuk dengan Suhaila... Masa kitorang masuk tu, attendant hospital tu tengah pasang machine nak pam darah tu.... Sayu sangat hati ni tengok Ustaz tahan sakit... Mintak maaf dengan Ustaz banyak-banyak... Ustaz pon sedih bila kitorang semua datang ramai-ramai datang melawat.... Isteri Ustaz kata, Ustaz nak balik rumah sangat-sangat.. Tengok ustaz kurus sangat.. 

Ya Allah, ringankanlah beban sakit yang Ustaz kami tanggung... Berilah kekuatan padanya dan keluarganya untuk menempuhi ujian-Mu ini ya Allah.... Amiiin.. :'))

Okey.. Itu kisah hari Sabtu... Kisah hari Ahad pulak??? Jeng! Jeng! Jeng!!!! Lalalala~

Hari ni, tanggal 5 Jun 2011 adalah majlis perkahwinan schoolmate Wardah masa form 2... Hafiz & isterinya, Zurina... Kononlah kan janji nak sampai tempat kejadian pukul 12.30 tengah hari.... Ni semua Mohamad Ruhaify Mat Rasul punya idea lah ni.. Last-last, dia yang lambat sampai.. Anyway, disebabkan lambat, DSLR dia telah menjadi mangsa kitoranglah kan.. ;) Jom-jom tengok gambar-gambar kat sana... 



Pengantin lelaki... Hafiz...


Pengantin perempuan.. Zurina..
Barakallahu lakuma.... 


Hehehe... Cantik gamba nih.... 


With tika... 

Nina.. Kawan dari sekolah rendah kot.. Huhuhu~

Wani, Anis, Tika...

Pinjam pelamin saaattt~ ;)


Syahrel... Gila terbaik suara dia... Ilusi untuk sang mempelai....

Anis~

Gemoknya laaaaa haii~ Ekekekekek... 


Banner pon leh jadik.. Huhuhu~

Jerawat.??? Okeey~ Ma fi mushkilah.. Lalalala~

Cakkk!! ;)


Hakim.. 

Mirul, Fareez & Syahrel

Wuwuwuwuwu~


Cik Wardah... Buat hape tu???? 

Alif Tan.. Adik Seth Tan??? 

Helo yang... Haa, kejap lagi abang balik.. :D

Tika: Adoyyy.... Banyak sangat, yang mana satu nii??? :D

Last-last.. :D

Penuh3x... :D

DzulQarnain...


Azam, the second photographer...

Withe dearest Wani.. ;)

Pick me! Hahaha

Tikah.. Taken.. Ahaks! ^_^


With bestfren tym skolah dulu.. Minah~

Tu diaaa~ bakal pengantin dah sampai.. Huhuhu~

Wani dan bunga... Huhuhu~

Pelik sangat gamba nih.. hahahaha~

Ehemmm~ save the best for last! Lalala... With Mr Photographer..
Lalalala~ Amacam?? Hehe~ Gambar dengan pengantin yang ramai-ramai tak ada lahh... Guna kamera laen tuh.. Huhuhu~ Kalo perasan gamba tu semua nama-nama Roy Ruhaify kan?? Haaa~ Hak milik terpelihara okeyhh~ Thousands credits to him and his DSLR.. :)) 

Really enjoy today's wedding.. Tahniah buat Hafiz & isteri.. Moga kekal bahagia ke akhirnya.. Insya Allah.. Amiiinnn... Dan ingatlah, isteri a.k.a wanita ibarat tulang rusuk yang bengkok.. Berhati-hati meluruskannya, kalu tak, sebelum lurus, ia akan patah.. Wallahu a'lam.. :) Barakallahu lakuma.. :)

p/s: Tak sabar jugak nak naik pelamin.. Lalalalala~ Btw, nasi tadi memang best!! ;)


5 comments:

Pencari Qurratuaini said...

cute2 je dlm gambar ni.. ;-)....

apa2 pun sabar ye..akan ada jodohnya nnti n akan menikah jg..dah selalu pi kenduri kahwin, x lama lg la tu empunya diri .petua tu..haha..peace..

waRDah a.k.a QiQi said...

@syah.. hehehe~ tQ, cute lah sangat kan... lalalala~

masih bersabar ni.... amiiiin... :)
yawww~ petua eh tu.. nak kene pegi slalu la ni ek??? hahahaha.. okkkaiii!!! hahaha.. thanx for the petua... ;)

Jamal Rafaie said...

Amirul? Macam kenal je.. Kawan awak ke?

waRDah a.k.a QiQi said...

@jamal: awk ni, habis semua kwn sy awk knal??? :D

kwn dr satu skolah dulu.. umah pon dekat2 je.. hehehehehe~

FasiHaH SupiaN said...

cepat2 lah kawin kak qiqi..................................hehehehehe

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here