Tuesday, June 7, 2011

Wardah Rindu Pada.............

Ni lagi satu hari mengarut.. Tengah-tengah hari buta ni duk nak rindu-rindu plak.... Mengada-ngada! 
Wardah mengantukkkkk~ Huwaaaaaaaaaaaaaa~ Sapa-sapa, meh la temankan Wardah kat library nih... Wuwuwu~

Bila duk sorang-sorang ni, (walaupun ada la 2,3 orang customer hari ni), mula lah teringat-ingat kisah dahulu.. euuwwww~ Gatal lah.. Hahahahaha.... Nak tau Wardah rindu apa??? 

Yang pertama........

My Dearests GENG 14..
Wuhuuu~ Lama sangat dah tak lepak-lepak dengan diorang ni...... Bayangkanlah, friendship kitorang ni bermula dari hari pertama jejak kelas Bahasa Arab kat "Gate of Garden of Knowledge & Virtue" (bangga betul dengan nama nih.. ^_^) masa tahun 2006.. Sekarang dah 2011.. Lama dah.... Hari pertama, kitorang tak kenal pon antara satu sama lain... Tapi, memang la dah jadi geng sangat kan.... "Ya Allah, berkatilah persahabatan kami, jadikanlah persahabatan kami seperti mana Rasulullah S.A.W dan sahabat-sahabat baginda yang tabah & kuat menegakkan agama-Mu, yang sentiasa saling mengingatkan antara satu sama lain... Ya Allah, jauhkanlah kami dari hasutan syaitan yang bisa memecah-belahkan hubungan kami... Dan, temukanlah kami dengan hamba-hamba-Mu yang soleh, yang bisa membimbing kami menuju ke syurga-Mu.... Amiiiiin, ya Rabbal 'Alamiinn...." 

Yang Kedua.......

IIUM: Garden of Knowledge & Virtue ( Google)
Nak masuk UIA lagi..... Nak drive pusing UIA lagi.... Nak parking kat Bulatan Iqra' lagi~ Nak beli buah dekat pakcik buah lagi.... Nak makan nasi lauk ikan keli lagi dengan Yaya..... Nak tu.. Nak ni.... Nak semuaaaaaaaaaaaa yang ada kat UIA.. Ahaks!! ^_^
Tu laaa~ Yang taknak amek short sem tu, siapa yang ajar??? Huhuhuhu~ Alaaaa~ Cik Wardah nak carik duit.... Kata nak kawen.. Huhuhu~ Lalalalalala~

Yang Ketiga...........

Kelas Dr Salam... Tasawwuf..
Haa.. Kelas ni memang best!! *tangan ke dada, mata ke atas...* Ahaks!! Kelas ni, memang dugaan btul kalo hari Isnin & Rabu... Ngantuknya tak hengat betul.. Huhuhuhu~ Korang agak-agak kenal tak Dr nih?? Sapa-sapa yang baca Metro, mesti selalu jumpa dia nih.. Huhuhuhu~ Dialog biasa yang berkaitan dengan kelas ni:

Dr Salam: Any questions??
Students: ........ (Diam je.. Tanda tak ada soalan, nak habiskan kelas cepat.. Mata ngantuk, perut lapar)
Dr Salam: Ok, lets finish our class by reciting tasbih kafarah & surah al-'Asr...

Di luar kelas...

Wardah: Kita ni, selalu sangat tak ada soalan kan?? Orang yang hanta soalan dia dekat HM tuh, bukan main lagi beribu-riban..
Shazni: Tahu takpe.. Kita yang menghadap dia 2 kali seminggu, sikit pon taknak tanya..
Syai: I lagi lah.. Dah la dia tu mentor I.. Jumpa dia pon tak penah....
Zaidah: Takpa-takpa... Why not kalo kita iklankan kat FB ke, kata "Siapa nak tanya tentang agama kepada Dr. Salam?? Sila PM saya.." Amacam??!!
Nadiah: I setuju!! Hahahaha....

Macam tu lah, ragam anak murid Dr. Salam nih.. Ramai je ustaz-ustazah glemer kat UIA nih yang kitorang rapat & biasa jumpa.. Tapi...... Macam ni lah anak murid nya.. Ahaks! ^_^

Yang Keempat.................

Nasi Goreng Kampung Kak Limah~ Awww.. Tengok telur dia.......... Terbaikkk!!!
Huhuhu~ Biasanya, memang makan petang dekat cafe Mahallah je... Malas nak jalan jauh-jauh, or bazir minyak kereta pegi makan kat luar.... Lagipon, makan kat cafe best, sebab dah kenal dah ngan tokey.... Lepas tu, TV plak, ofcos kitorang conquer... Dah 3 tahun makan kat cafe, dah berkali-kali tuka tender, remote TV, tetap kami yang pegang.. Ahaks!! ^____^

Yang Kelima.........

Sungai UIA.. Haha..

Memang la takde fekdahnya Cik Wardah nak rindu kat 'teh susu' UIA nih.. Ahaks! Banyak woo biawak kat sini... Berenang-renang bagai.. Huhuhu.....Kereta pon penah masuk dalam sungai nih.. Wuhuhuhu~ Dahsyat... Dahsyat.... 

Yang Keenam........

Second Geng kat UIA...
Hehehehe~ Ni geng nak berjalan sambil merapu Cik Wardah... Tapi, kalo nak bawak diorang ni jenjalan, kena buat turn.. Amik nombor giliran...... Minggu ni orang ni, minggu depan orang ni plak... Al-maklumlaah, belum beli STAREX lagi.... Hehehehe.... Haaa~ Sorilaaah, gambar terpaksa dikaburkan atas sebab-sebab yang tak dapat dijelaskan.. Ahaks!! ^_^

Neway, Geng!! Minggu ni, Muslim Biz World.. Yuk!! :D

Banyak lagi yang Wardah rindu ni... Tapi dah tambah mengantuk pulak ni menaip.. Hahahahaha... Kesimpulannya, yang Wardah rindu ni, semua ada dekat UIA.... Semua yang berkaitan dengan UIA... Huhuhu~ UIA chenta hatiku.. ;)

p/s: Acheh... Korang pernah pegi tak?? Macam best je.... ^_^ Kenapa Acheh? Oh.. Sebab tu, ada ahli 2nd Geng yang dari sana.... Terbaiklah Geng Cik Wardah, ada foreigner... Ahaks!!

5 comments:

al_hakim said...

haha..tu lah..mase ade tak nak hargai..opsss..=P

waRDah a.k.a QiQi said...

hehehe.. :p

yelah.. yelah.. nak belajar menghargai pulak pas ni.... :p

waRDah a.k.a QiQi said...

nanti hakim wat entri sal menghargai leh.. ;)

: husna : said...

uih..tetibe rendu kawan2..huhu

waRDah a.k.a QiQi said...

@husnaaa..... rindu jugaaaakkkkk........ :(

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here