Sunday, June 26, 2011

... Bila Cik Wardah Jadi Ustazah Aqilah ...

Sedang enak dibuai mimpi kala petang Jumaat yang sunyi sepi, tiba-tiba..... Zrettt!! Zrettt!! Zrettt!!

"Haiyaakkk.. Siapa pulak nih??"

Tertera nama 'Ustaz Faizal' di skrin telefon... Aiwaaah~ Apakah?? 

"Assalamu'alaikum...." Kompem denga suara baru bangun tido.. Huhuhu~

"Wa'alaikumussalam... Aqilah ada di mana??"

"Kat rumah, ustaz.. Ada apa ek??" 

"Besok Aqilah kerja tak??"

"Haaa.. Kerja... Kerja..." 

"Pukul berapa masuk kerja??" Aiwaah... Banyak sangat soklan pendek nih..

"9.30 ustaz.." 

"Okey, boleh tak Aqilah datang pukul 8.30?? Gantikan ustaz... Kelas tahfiz dengan kelas Bahasa Arab??"

"Oh.. Haaa.. Insya Allah... Boleh.. Boleh..." Dalam hati, adoyaiii~ kena bangun awal.... HakHakhak...

Maka, dengan bangganya, pagi tadi bangun lah awal... Siap mandi, mundar-mandir kat ruang tamu, bebel-bebel kat adik, puji-puji mak...... Tap!! Pukul 8.05 pagi... 

"Eh? Da lambat!!" Adik dan kawannya dah menanti untuk dihantar ke sekolah... Adess... Kompem tak sempat 8.30 nih... Huhuhu..

Drift punya drift, 8.30pagi dapatlah jejak kat MRR2 arah Sg Buloh-Ampang... Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......

Streeeeeeeeeeeeeetttt!! JEMMMM!!! Panjang kot...... Hari Sabtu pagi jem, apa hal nya nih?? Duk bebel-bebel, nyanyi-nyanyi sambil memandu 5cm/jam, akhirnya, berjayalah sampai di masjid jam 9.10 pagi.. Pehh!! Lambat tak ingat.. Huhuhu~

Masuk-masuk je library..... Aik?? Gelap gulita lah pulak... Masuk bilik kuliyyah, eh, ada ustaz plak.. Hihi~ Jalan ke depan Bilik Muslimat.. Fuhh~ Mujur gak nampak Ustazah Aqilah.... Eh?? Nama sama pulak.. Hehehehe~

Maka, setelah meminta maaf dan mengexplainkan yang patut- patut, anak-anak murid Ustazah Aqilah a.k.a cik Wardah pon ikutlah masuk dalam library semula... Haish...

Mereka ni semua nakal tak hingat!! Jom tengok gelagat diorang dalam kelas cam mana.....

Duduk ramai-ramai macam Geng Mafia haaa~

Kenapa tah dia ni duduk sorang-sorang.. Gaduh ke?? ^_^ Nama dia ni... Erm... Erm... Apa ek?? Haaa.. Danial!!

Tengok yang perempuan, elok je haa duduk diam-diam menghafal... Huhuhu~

Yang ni pon boleh tahan nakalnya.. Haish..

Yang dua orang kat belakang tu pon NAKAL jugak.. 

Erk?? Ada makhluk asing jugak lam kelas ustazah.... Leh tak masuk lam senarai makhluk asing Shada??? 

Pening ustazah Aqilah layan diorang ni... Mau tak nya.. Ustazah Aqilah yang sorang lagi pesan, kena lima ayat sorang.. Yang diorang ni bijak sangat mengelat, nak 2 baris lah, 3 baris lah.. Haiyaakkk!!

Then, masa diorang duk sibuk menghafal, ustazah Aqilah cakap, siapa tak tasmi' tak boleh balik... Huhuhuhuiiiii~ Depa tak heran pulak tuh... Mentang-mentang lah ustazah Aqilah kecik.... -_-"

Dah habis tasmi' diorang semua pi serbu nasi lemak kat luar.. Alhamdulillah, hari ni nasik free... Kalo tidak, terbang duit ustazah Aqilah nak kena belanja.. Huhuhu~ Bukan kedekut, tapi gaji belum masuk lagik... Hehehe~

Moh tengok gelagat diorang yang kebuluran.. Huhuhu~


Adam... Garu-garu kepala makan... Hihihi

Alim.. Comel sesangat!! ^_^

Adib Hizqiel.... Banyak celoteh!! Hihihi

Asyik buli ustazah je dia nih.. -_-"

Tak siap-siap makan lagik.... Da 10.40 dah... huhu~

Alim lagik... Sori lah, sangat comel... Hehehehe

Suka sangat dengar dia celoteh... Ingat lagi, hari tu, masuk-masuk library je.. "Eh, ustazah ada FB jugak?? Add lah saya..." Haha.. Comell!! ^_^

Haha.. Samo lak mimik muka.. Hakhakhak

Okeyh tak jadi pakwe??? ^__________^

Hehehehe~
Sekian hari cik Wardah jadik Ustazah Aqilah..... Lain kali, dah tau dah cam mane nak handle anak-anak murid nakal camni.... ^___________^

Cikfu Hakim.... Boleh tak cik Wardah jadik Ustazah lepas nih?? Tak garang pooooonnnn~ Kihkihkih....

p/s: Sepatutnya, entri ni semalam lagik pos... Tapi akibat proses peng'upload'an video tak berjaya, maka ia tertangguh.. So Saaaaad~ :( 
Pape pon, seronok jadik Ustazah ni.... Tapi, taknaklah yang mengajar kat sekolah tu... Banyak nau peraturannya... Hikhikhik.. ^_______^

6 comments:

Sunah Sakura said...

hehehe...best kan ajar budak2... ^^

al_hakim said...

haha..garang!..macam same je ustazah dengan budak2 tu..=P

FasiHaH SupiaN said...

kak qiqi..tadi pagi pun sy berprogram dengan budak2..best tapi penat, tapi seronok...hehehehe

sergeant keroro said...

hehe, ustazah XD

boleh belajar dengan kak sunah :P

waRDah a.k.a QiQi said...

@sunah sakura..

hehe, 2nd time ajar budak2 nih.. hehehe..

@hakim...

-_-"
tolong la support kak Wardah sekali-sekala, bleh tak?? :p

@fasihah..

betul, penat.. paling tak larat layan celoteh diorang tau!! huhu~
laen kali ade program ngn budak2, ajak le kak wardah skalik.. ^__^

@sergeant keroro..

hehehe~ ngah belajar lah ni.. sambil usha2 belog ide slalu.. ^_^

Mrs.Yie said...

seronoknye dia hari2 dapat berdampingan ngan budak2..alhamdulillah.. :)

.:: Tinggalkan Debunga Di Sini ::.

Popular Posts

.:: Ding Dong ::.

Get widget here